Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу Мартин Г. Той е обвинен за това, че на 28 август 2017 г. е направил опит умишлено да умъртви Ивайло Г. Това съобщиха от СГП.

Деянието, макар и довършено, не е довело до смъртта на пострадалия, поради оказана своевременна медицинска помощ - престъпление по чл. 115 , във вр.чл. 18, ал.1, пр. 2 от НК.

На 28 август 2017 г., пострадалият Ивайло се намирал в столично заведение, в което като барман работела негова позната.

До неотдавна тя живеела на семейни начала с обвиняемия Мартин, но тъй като многократно била ставала жертва на физическо насилие от негова страна, към инкриминираната дата го била напуснала. Въпреки това той продължавал да й отправя закани и тя изпитвала основателен страх от осъществяването им.

Обвиняемият Мартин често употребявал алкохол и марихуана, в резултат на което ставал изключително агресивен. 

На 28 август 2017 г., около 15.00 часа Мартин посетил заведението, в което работела свидетелката. Той видял пострадалия Ивайло на една от масите и макар да не го познавал лично, подозирал, че има интимна връзка със свидетелката.

Между Мартин и Ивайло възникнал спор, който прераснал във физически сблъсък след излизането им пред заведението. Физическите действия на обвиняемия били съпроводени с вербални заплахи към пострадалия и свидетелката.

В един момент той извадил кухненски нож, с дължина около 20 сантиметра, и нанесъл два удара с него в тялото на Ивайло. Ударите попаднали в дясната част на гърба в близост до гръбнака и в дясната поясна област. След това Мартин побягнал.

Своевременната намеса на свидетели и медици от Спешна помощ предотвратили настъпването на смъртта на пострадалия.

По отношение на Мартин е определена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото от съда.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!