Хората, станали свидетели на катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, не са видели Кристиан Николов, годеницата му Симона Цанкова и Георги Илиев да бъдат съпричастни към катастрофата. Тримата не оказали помощ на пострадалите, а търсели нещо в джипа.

Това стана ясно по време на днешното съдебно заседание по делото срещу Кристиан Николов, подсъдим за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков.

От десет призовани свидетели, в съдебната зала се явиха осем.

БЛИЦ припомня, че преди дни гаджето на Николов лансира тази версия пред съда и издаде какво е пил той преди убийството на Милен Цветков.

Първият свидетел по делото Йордан Йорданов обясни, че не познава подсъдимия лично, съседи били и го виждал само през прозореца. Йорданов не се стремил да следи какъв живот води Кристиан Николов и приятелите му по време на купона, но се натрапвали със силна музика.

Съседите на подсъдимия преди време викали и полицията заради шумна музика, но "накрая полицаите разбрали с кого си имат работа и спрели да идват", уточнява news.bg.

Вторият свидетел Веселина Панайотова обясни, че миналата година на Великден решила да се разходи със семейството си, като преди да отидат спрели на червения светофар на бул. "Сребърна".

След като настъпила катастрофата излязъл първо шофьорът, после друг мъж от страната на шофьора, после пак влезли в автомобила да търсят нещо в колата, а накрая излязла жена и казала, че били добре.

Панайотова не е чула да има спирачен път преди да настъпи катастрофата и не е видяла Кристиан Николов да оказва помощ на пострадалия човек в колата. Трафикът на кръстовището преди катастрофата бил изключително спокоен и времето било прекрасно.Приятелката на Кристиян издаде какво е пил той преди убийството на Милен Цветков СНИМКИ

Съпругът й Петър Панайотов сподели, че не е могъл да прецени първоначално кой е виновен за настъпилата катастрофа. По думите му от седалката до шофьорското място слязъл младеж, който започнал да търси нещо на задната седалка. От задната седалка на джипа слязла жена. Те не се поинтересували от случилата се катастрофа на кръстовището, а били концентрирани в намирането на нещо на задната седалка на джипа.

Пешеходци Панайотов не видял от тяхната страна на кръстовището, но се молели да не бъдат жертви на катастрофата. Пострадалият - Милен Цветков, излязъл на крака от автомобила, вървял сам, много бързо се струпали хора около него и го отвели към тротоара.

Панайотов, както и съпругата му преди него заяви, че двамата младежи и момичето от джипа не проявили никакво съпричастие към катастрофата.

"Милен Цветков не беше безпомощен", категоричен бе Панайотов й допълни, че и други хора, а не слезлите от джипа му помогнали да отиде към тротоара.

"Добре съм", това казал журналистът на хората, втурнали се да му помогнат миг след катастрофата. После се опитал да излезе от колата. Хората го съпроводили до тротоара.

БЛИЦ припомня, че в началото на тази седмица делото за катастрофата, в която загина Милен Цветков започна по същество, като първият свидетел беше приятелката на обвинения. Именно тя свидетелства, че Кристиян Николов е бил първия, който е оказал първа помощ и всячески се е опитал да бъде полезен. Тя също така отрече Николов да е употребявал наркотици, а защитата на Кристиян след заседанието изказаха и тезата, че наркотичните вещества в кръвта му са му били сипани от друго, неизвестно лице.

Сред експертизите от разследването е и кръвен анализ, който показва коктейл от дрога в организма му.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!