Соченият от спецпрокуратурата за лидер на банда за разпространение на дрога Георги Илиев вече е на свобода, съобщава Флагман.бг. Случайно или не, 37-годишният Илиев е пуснат буквално дни след като Димитър Желязков-Очите и неговият адвокат Илиян Василев посочиха знаковата фигура в бургаския ъндърграунд като нов свидетел срещу групата на несебърския бос.

„Моля ти се, това не е за по телефона. Кой ти каза, че ще коментирам въобще нещо? Много сте интересни обаче. Не ми се обаждайте повече!“, каза явно сериозно изнервеният Георги Илиев след въпрос кога е пуснат на свобода и защо от спецсъда твърдят, че все още е зад решетките.

Припомняме, че след екстрадирането си от Турция Очите няколко пъти спомена и конкретно назова по име Георги Илиев по повод собственото си дело. „Изкараха свидетел, който лъже. От 15 години бил с мен, някакъв Георги Илиев. Виждал съм го преди 15 години. Тогава му бих два шамара, защото закачаше дъщеря ми“, обяви в съдебната зала Очите.

По думите на Желязков, в показанията си Илиев твърдял, че двамата едва ли не били първи дружки. Според Очите съименникът на боса на ВИС свидетелствал и срещу Николай Мечков.

Голямата дъщеря на несебърския бос – Станислава също загатна за новите показания срещу баща й. „Намериха човек, който е лъжесвидетел, директно лъже. А този същият септември месец е задържан за шеф на организирана престъпна група, намерили са растения в него, в групата му, пари, наркотици. Той казва, че е денонощно с баща ми”, сподели Станислава преди броени дни, намеквайки за бургаския бос.

Георги Илиев отказа да отговори конкретно дали е дал показания по делото срещу Митьо Очите. Той обаче нарече лъжи твърденията на Очите, че е пял срещу него.

„Не искам да се срещам с вас, които пишете само глупости за мен. Не ми се занимава с вашите пазарлъци. Пращат ми някакви статии, които изобщо не са верни“, обяви троснато Георги Илиев.

Веднага щом чу по телефона името на Димитър Желязков, бургазлията явно изгуби самообладание и започна да крещи заплашително по телефона: „Чуваш ли какво ти казвам? Затвори телефона и повече не ми се обаждай!“

Припомняме, че Георги Илиев беше арестуван през септември м. г. след акция на ГДБОП и ОДМВР-Бургас. При операцията, проведена в цялата област, са иззети близо 1 кг различни видове наркотици. В дома на сочения за лидер на ОПГ-то Жоро Илиев са открити и малко над 15 000 лв.

Установено е, че участниците са прибягвали до използването на насилствени методи - заплахи и побои, при осъществяване на престъпната си дейност, съобщиха тогава от полицията.

Все още няма официална информация кога точно и с каква мярка е освободен Георги Илиев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ