Вдовецът Мартин Филипов-Дебелия, обвинен в сводничество, за пореден път вчера влезе в съда в Благоевград. Това се случва дни след като погреба съпругата си София, която издъхна внезапно.
Пред магистратите Дебелия се държа като силно опечален и загрижен за осиротелите си синове, които останали без майка. Той поиска да бъде пуснат под домашен арест, за да се грижи за тях, но съдът отказа, след протест на прокурора Елица Калпачка, пише struma.com.

Според прокуратурата има опасност Мартин Дебелия да се укрие, имало и данни, че се опитва да влияе на свидетели, нищо, че е зад решетките. Работещите за него проститутки се страхуват, ако той е на свобода. От Мартин изпитва ужас и Гергина, която сега е свидетел срещу него, но в хода на делата преди време обясняваше на дълго и на широко колко добър е Марин, колко влюбена е в него и как "колежките" и лъжат, че ги биел и тормозил. Вчера Гергина поиска защита от съда.

Припомняме, че Мартин Филипов бе арестуван в благоевградски хотел, където е държал момичетата, работили за него. Жриците на любовта се разприказваха и Марто влезе зад решетките. Потресаващи признания направиха в съдебна зала проститутките му, някои разказаха, че Мартин се държал безобразно с тях и системно ги малтретирал, карайки ги насила да се дрогират. Всичко това натежа в съдебна зала и съдия Екатерина Николова отказа да промени мярката му и го върна в затвора в Бобовдол.