"Всички, които са под домашен арест са свободни да отидат да обядват, да хапнат нещо. Бях на зъболекар и не трябваше да ям преди и след. Аз понеже съм диабетик и ми стана лошо. Заведоха ме да хапна нещо сладичко. Положението е много зле. Имам 2 кисти, 2 възстановени зъба, импланти". Така обясни Ценко Чоков скандалните снимки как гуляе в заведение, докато би трябвало да е под домашен арест пред бТВ.

"Аз не съм употребявал алкохол. Само минерална вода пих. Едни от съседната маса господа не спряха да ме снимат през цялото време. Казаха ми, че са от охраната на Гешев.", разказва той.

"Тия хора работата им е да пазят, а не да се правят на папараци. Аз смятам, че без съгласието на прокурора, не могат да ги пуснат тия снимки.", чуди се бившият кмет на Галиче. 

"Процесът срещу мен не е обективен. Идва от високо ниво. Станах им черен. Който и да ме издигне за кмет, аз винаги печеля. Нямаше значение. Те знаят, че без мен в Галиче няма да спечелят. Аз им казах, че всичко мога да си върша сам. И да се справя с почистването, и с престъпността и с всичко и това ги подразни.", категоричен е той.

"По принцип всяка вечер ме проверява патрулка. Поне 3 пъти идваха да ме проверяват вчера, например. Подписвам се и така. Страдам от някои заболявания, които изискват определена диета. 10 месеца аз бях много зле. Въобще не можех да ходя. Те дойдоха да проведат процеса с мен в болничната стая на затвора. Това не се е случвало никога до сега.", разказва Ценко Чоков.

"Не казвам, че съм идеален, но това на всеки може да се случи. Нарочат ли те - това е. Щом не си с тях, значи си срещу тях. Това е.", заключи той.