Нагъл софиянец и авера му цяла седмица се снабдяваха с безплатен алкохол от магазини на „Кауфланд” в Бургас, съобщава Флагман бг.

Двамата апаши атакували обектите на търговската верига в жк. „Славейков” и жк. „Меден рудник”, като нанесли загуби за собственика на стойност 522,50 лв.

Случаят е от юни 2016 година, но едва преди дни е започнал процеса срещу двамата крадци, показва проверка в масивите на Районния съд в Бургас.

Софиянецът, който по принцип работел в Италия, направил първия си удар в магазина, намиращ се на ул. „Янко Комитов” в Бургас на 1 юни 2016 година, като отмъкнал заедно със съучастника си 6 броя бутилки уиски от по 1 литър марка „Bushmills” / Бушмилс/ на стойност 192.00 лв.

На следващия ден престъпната история се повторила, като този път двама откраднали още 4 бутилки от същото уиски на стойност 128 лв.

Серията от кражби продължила в обекта на веригата в жк. „Меден рудник”, откъдето били отмъкнати 4 бутилки джин марка „Beefeater” /Бифитър/ от по 0,7 . на стойност 20 лв. всяка или общо 80 лв.

Апашите толкова зажаднели за спиртните напитки, че само час по-късно отново влезли в магазина в жк. „Славейков” и взели още 3 бутилки уиски Bushmills” / Бушмилс/ от по 1 литър, на обща стойност 96 лв. и една бутилка бяло вино марка „Babich” / Бабич/ 0,7 литра, на стойност 26.50 лв., всички вещи на обща стойност 122,50 лв.

Софиянецът признал вината си за престъпните деяния и се размина с условна присъда. Бургаския районен съд му наложи наказание лишаване от свобода за срок от 3 месеца в изпитателен срок от три години.