Акушерката Емилия Ковачева, която е подсъдима за опит за убийство на новородено, вече има и резервен служебен защитник. Той ѝ беше назначен от съдията от Софийския градски съд Владимир Астарджиев, след като в края на миналото заседание редовният й защитник Владислав Янев беше изгонен и глобен заради неуважително отношение към съдебния състав.

Повече от два часа в съдебната зала се гледат записите от камерите на болница "Софиямед" от нощното дежурство на Ковачева, след което детето е изпаднало в тежко състояние. 

Многобройни шамари и юмруци, придружени с душене на новородено бебе, показаха видеозаписи, изгледани по делото срещу акушерката Емилия Ковачева, информира "Труд".

Тя е обвинена в опит за убийство на новороденото бебе Никол през април 2015 г. От кадрите и съдебната експертиза на видеозаписите стана ясно, че лице от женски пол в продължение на час малтретира детето.

Вещите лица потвърдиха в минало съдебно заседание, че жената от записите много прилича по телосложение и външни белези именно на подсъдимата Ковачева. Тогава съдът назначи и допълнителна експертиза, с участието на антрополог, която да потвърди окончателно дали това е тя. Резултатите от нея предстоят в близките месеци.