Съпругата на подсъдимия за убийството на Николай Чивиев на АМ „Струма” Емил Чачев- Ембака – Десислава, се изправи пред окръжния съд в Благоевград.  Пред магистратите Първанова разказа с подробности какво си спомня за фаталния ден.
Били с Емил на пазар и се връщали, изненадващо излязъл на пътя човек, който започнал да удря и да блъска колата. Казала на съпруга си да не спира, за да не стане страшно, но другия продължил да троши автомобила, пише struma.com.


 
Сбили се, когато Чивиев пада на земята, Емил започнал да му вади езика, а тя викала за помощ, звъняла в Спешен център и на приятели. В залата имаше и свидетелка, която е съпруга на първия, на когото се обадила Десислава, техен приятел, който момента е в Чехия.

В съдебна зала Десислава обяви, че Чивиев е предизвикал инцидента, удряйки с бухалка по стъклото на колата им, след което Емил слязъл и попитал: Какво правиш, бе?
Последвал отговор: Сега ще видиш, бе, боклук и го ударил по рамото.

Ето пълния разказ на Десислава Първанова за фаталния 26 юни, цитиран от Struma.bg.
Видях, че Емил падна, а високият мъж започна да удря по цялата кола, стигна и до моята страна. Тогава излязох през шофьорската врата, а Чивиев взе ключовете. Видях джапанките на Емил на земята, а той беше избягал. След малко се върна и хвърли камък, започнах да се моля и на двамата да спрат, но никой не ме чуваше, нито високият мъж, нито възрастният с него. Казах и на Емил. Започнах да звъня на полицията. Всички бяха афектирани и никой не искаше да спре.
Николай отново удари Емил с палка и тогава… той отвърна.


Делото продължава с разпит на свидетели. Припомняме, че през лятото на 2015 години стана инцидентът на АМ "Струма".
 
След скандала Ембака удари с камък легионера Чивиев, който издъхна от травмата в Спешен център на болницата в Сандански. Веднага след това Ембака се скри, казва пред съда, че се е уплашил и не е знаел какво да прави. После сам се предаде и така се даде старт на делото за убийството. Защитават го 2-ма адвокати, санданчанинът Росен Недин и адвокат Марковски.