Шокиращи подробности за убийството на легионера Николай Чивиев на строежа на магистрала „Струма” станаха ясни на делото срещу Емил Първанов – Ембака в храма на Темида в Благоевград. Пред магистратите пръв свидетелства Методи Бачев, съобщава struma.bg.
Ето какво разказа той за фаталния ден:" Николай ми се обади по телефона, за да ме уведоми , че непознат за него шофьор е влязъл в нарушение на строителната отсечка на лот 4 на АМ „Струма” Сандански – Кулата и го заплашил с нож. Дадох му съвет да изчака и да не предприема нищо. Две минути по-късно разбрах, че лежи ранен.

По-късно пред Спешен център видях непознат мъж със синя лада, без да знам, че това е Ембака, а на задната седалка беше проснат Николай. Помолих го да ми помогне да го измъкнем, той ме погледна и избяга.

Емил Първанов – Ембака е предаден на съд за това, че на 26.06.2015 г., около 13.30 ч. на новостроящ се обект „магистрала Струма“, ЛОТ-4, чрез нанасяне на удар с камък по главата умишлено е умъртвил Николай Чивиев от гр.София, като деянието е извършено по хулигански подбуди.

Пострадалият Николай Чивиев работел в „Агромах Роуда“ ЕООД като координатор от 03.11.2014 г. Отговарял и организирал обезпечаването на строителството с материални ресурси, оперативно управление на строителните дейности, технически надзор на съоръженията, решавал оперативно проблемите, възникнали в процеса на строителната дейност и др.