Имаше три Дарини – преди, по време и в края на връзката ѝ с Викторио Александров. Това разказа пред bTV приятелката на убитата в столичния квартал „Надежда“ Дарина Министерска Валерия Филкова.
 
„Преди да се запознае с въпросния, тя беше много усмихнато, много отговорно, много тихо дете. Тя не знаеше какво е да повишиш тон. Тя не е расла в такава среда“, разказа Филкова.  
 
„Втората Дарина е тази, която се запозна с него. Още в самото началото на връзката им тя по погрешка забременя. Той не искаше детето и каза, че ако искат да бъде заедно трябва да го махне, защото било им рано и т.н. Тя тогава скри от родителите си и ми се обади на мен и ми поиска съвет. Тя ме помоли да я придружа да го направи, защото не иска да се злепоставя пред родителите си. Искаше да си го върне като връзка“, разкри още тя.
 
„Дарина спря да се усмихна, да рисува, да излиза, да се обажда. Беше нещастна“, добави тя. Дарина ѝ се обадила едва след раждането на Никол. „Хвана ме за ръката и каза: „Беше права, но вече е късно. Появи се Никол. Не искам детето ми да е без баща“.
 
Филкова показа и два счупени телефона, за които каза, че това са петият шестият телефон на Дарина. „Баща ѝ през два месеца ѝ купуваше телефон. Изпочупени са от него (Викторио). Той умишлено ѝ чупеше телефоните, за да не се обажда на никой, да не говори с никой, да не излиза никъде“.
 


Тя сподели, че охранителят следял отблизо и много ревниво всяка стъпка на приятелката си. „Майка ѝ го видяла на втория етаж на мола (в който тя работела) да я гледа докато работи“, посочи тя.
 
Филкова смята, че и Никол е зачената погрешка, тъй като цели две години докато била във връзка с Викторио Дарина не забременяла. Даже си помислила, че може има проблем със зачеването заради аборта.
 
Дарина се грижела много добре за малката Никол и за дома. „Като влязох в апартамента, той беше под конец. Единственото нещо, което се виждаше вътре, е борбата преди тя да бъде убита“, каза Филкова.
 
Тя изтъкна, че много лъжи са се изговорили за Дарина и Викторио след двойното убийство. И разкри, че младата жена никога не е сигнализирала в полицията за тормоза над нея. „В последните месеци нямаше накъде – майка ѝ и баща ѝ подразбраха някои неща. Те го разбраха от техни съседи, които видели как Викторио уж тръгва за работа, но си седи в колата и наблюдава“.
 
Самата Филкова карала Дарина да се обади в полицията, но тя не искала, защото я било страх. Охранителят подслушвал телефона ѝ и отправял тежки заплахи към родителите ѝ – че ще инсценира катастрофа, че майката ще падне „по случайност“ от балкона, че ще прати хора да го пребият него самия и след това да обвини майката, че ги е пратила.
 
По думите на приятелката на Дарина, убийството ѝ е било планирано. Във фаталния ден Викторио  трябвало да получи нотариална покана да се споразумеят с майката за правата над детето. Оставил и две жалейки във Фейсбук, вероятно за него и Дарина. Вероятно не е смятал да убива Никол.
 
„Моята клетва е: да е жив и здрав, да е дълголетник, толкова дълголетник, и да се мъчи и да се гърчи за това, че почерни дома си. Аз ако бях на негово място, щях да направя всичко възможно да умра преди да убия детето си. Да го оставя 10-20 минути в храстите, все някой щеше да го намери. А не да се одраска на храстите и да каже, че се е опитал да се простреля“, заяви емоционално накрая Филковска.
 
Друга приятелка на Дарина - Светлана Димитрова, посочи, че са абсурдни твърденията на охранителя, че майката е малтретирала детето си. Според нея, той си измисля това, за да получи по-лека присъда.