Проговори чистачката, която вчера се опита да спре офейкалите от Софийския затвор пандизчии Владимир Пелов и Радослав Колев.

Хигиенистката в затвора се казва Христина Александрова. Тя вижда бандитите пред затвора. Твърди, че бегълците са стреляли по постовия и тя се е опитвала да предотврати това.

Мъжете са били въоръжени до зъби, с нож и пистолет, насочен срещу надзирателите. Изчезват за 15 секунди като на филм, през парадния вход. Действието се развива пред очите на съкилийниците им. Успяват да неутрализират трима надзиратели.


„Стреляха по постовия и аз се развиках защо стрелят по човека. Исках други хора да реагират, да видят. В страха си почти нищо не видях. Казаха ми да се махам. От уплаха нищо не видях”, разказа пред Нова тв. Александрова.

„Отвориха си вратата. Заплашиха с пистолет този, който е на втори пост. Той го отваря с бутон, защото умира от страх. Те са страхливи! И го видях Пелов как тичаше, вече на бариерата, и му правеше на Ради с ръка знак по-бързо да минава. И просто им виждах гърбовете.

И излетя дежурният офицер с още 7-8 човека, но то всичко беше приключено. Пред 11 човека става това нещо”, сподели от своя страна затворник, свидетел на бягството.