Днес, по време на поредното заседание по делото за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина,  за свидетел беше призован Илия Кушев, предаде репортер на БЛИЦ. Той е бил треньор по тенис на основния обвиняем за престъплението Йоан Матев.

Майката на Йоан Матев пред БЛИЦ: Има обрат в делото за убийството на Георги, Патрик е подписал самопризнания, че е извършил престъплението (ВИДЕО)

Свидетелят, който е и би бивш състезател по тенис. разказа, че заподозреният не е бил конфликтна личност. "Той тренираше редовно при нас в спортен клуб "Левски" на кортовете на Националния стадион Васил Левски. Тогава ходеше с къса коса, по-слаби крака, около 1,9 м висок. Йоан беше кротък, дори незабележим. При нас тренираше и брат му Марсел, който беше по-добрият от двамата като спортни качества. Йоан никога не караше цели тренировки, идваше по-късно и си тръгваше по-рано", разказа Кушев.

Само в БЛИЦ! Свидетели по делото на убиеца от Борисовата градина: В затвора ще ни разчекнат, ако проговорим срещу Йоан Матев (СНИМКИ)

Той разкри, че известно време след убийството е викан в СДВР, където са му показвани снимки на евентуалния извършител. "Момчето на фотосите приличаше на Матев по походка и телосложение, но не бях сигурен дали е това е той", заяви свидетелят.На много важен и ключов въпрос на адвокатката на Йоан Стоянка Маркова дали в деня на убийството Матев е останал да тренира до по-късно, Кушев отговори: Не си спомням, имало е си случаи, когато е оставал до края на заниманието, но за конкретната дата нямам спомени.

Явор БЕЛЧЕВ, БЛИЦ
Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!