Районната прокуратурата в Айтос задържа за 72 часа Илия К. – един от ромите, които късно снощи нападнаха 28-годишен младеж и приятеля му в ромската махала в града. Той е обвинен в извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – престъпление, извършено в условията на опасен рецидив, съобщава "Флагман".

Други двама от нападателите – Румен В. и Емил Е., също са привлечени към наказателна отговорност за същото престъпление. На двамата е определена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер от по 600 лв. на всеки.

Припомняме, че около 1 ч. вчера група от роми нападна и зверски преби айтозлията Пламен Николов. Заедно с негов приятел, двамата се отправили късно вечерта, за да купят бира от новооткритото заведение „Арабски нощи“, намиращо се в самото начало на циганската махала в Айтос.

Циганите отправят закани към тях, защото „заведението не е за гяури“, а след това брутално се нахвърлят върху момчетата, докато те се опитват да се приберат у дома.

Пламен е със счупен нос, има контузии по главата, сътресение на мозъка и натъртен гръден кош. Едва диша. Коленете му са в рани, отекла от ударите е горната част на дясната му ръка, а утре днес бе опериран в отделението по УНГ.

Мярката на Илия ще се разгледа по-късно днес в Районния съд в Айтос.