Разкрито е убийството на 17-годишния Гошко, прострелян в гората край Монтана през есента на миналата година. Вече е повдигнато обвинение на извършителя, съобщи директорът на областната полиция старши комисар Ивайло Антонов, цитиран от "Конкурент".

Припомняме, че Гошко беше прострелян и издъхна на място в началото на октомври  в местността Младата ливада край Монтана. Тогава около обяд тийнейджърът заедно с 58-годишния си дядо влезли в гора в землището на монтанското село Крапчене. Мястото се намира встрани от оживения международен път Е 79, но е близо до града.

Двамата били с две каруци, а целта им била да съберат изсъхнали дърва и да окосят малко трева. По данни на полицията в каруците не са открити нито брадви, нито триони. В един момент край тях захвърчали изстрели. Единият улучил Гошко в главата и го повалил. Момчето издъхнало на място.

За убийството беше арестуван 38-годишен мъж – Георги Рапонски. Той е познат на полицията, съден преди години за притежание на марихуана, който е собственик на фирма за дърводобив.

Оръжието, с което е извършено убийството, не е открито. Но са събрани достатъчно годни доказателства. Установено е от къде е произведен изстрелът, намерени са патрони, извършено е разпознаване, разпитани са повече от петдесет свидетели, поясни старши комисар Антонов. 

„Окръжната прокуратура е преценила, че сме събрали достатъчно доказателства и вече е повдигнато обвинение на извършителя”, подчерта полицай номер 1 на Монтана.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!