От прокуратурата разкриха нови детайли около издирването на мистериозно изчезналия бизнесмен Александър Алтънбашев. Както БЛИЦ писа 37-годишният компютърен спец бил видян за последно от сестра му Теодора, която подала и сигнал в полицията за мистериозното му изчезване.

На 24.05.2022 г. в случай на неотложност е образувано досъдебно производство за отвличане на лице от мъжки пол, което се занимава с търговия на криптовалута.

Досъдебното производство е образувано от разследващ полицай при 06 РУ-СДВР с първото действие по разследването – разпит като свидетел на лицето, подало сигнала. На 25.05.2022 г. прокурор в СГП е възложил разследването на разследващ полицай в СДВР, предвид фактическата и правна сложност на случая.

Изчезналият мистериозно бизнесмен Алтънбашев спечелил €6 милиона евро, скрил ги в сейф, а после...

Провеждат се разпити на свидетели, извършено е претърсване и изземване в дома на изчезналото лице.

В рамките на вчерашния ден делото е докладвано на дежурен прокурор в СГП, който е отправил искане до СГС за даване на разрешение за предоставяне на трафични данни от мобилните оператори с оглед установяване местонахождението на изчезналото лице. Искането на прокурора е уважено и СГС е дал разрешение.

Мистерията около изчезването на бизнесмена Александър Алтънбашев се заплита!

Продължават активните действия по разследването за събиране и проверка на доказателства. Проверяват се всички възможни версии. За резултатите обществеността ще бъде информирана.