Председателят на Комисията за борба с контрабандата в парламента Емил Димитров-Ревизоро показа снимки на фабриката за нелегални цигари, разкрита от Специализираната прокуратура преди около месец, съобщава Нова телевизия. Помещавала се в отдадена от сина на кмета на Карнобат сграда.

„Създадена е изключително стройна организация и затова искаме да установим автора. Това, че фабриките се затворени е огромен успех, който никога досега не е постиган. Какви ще бъдат присъдите оттук нататък е друга тема. Днес ще бъдат предявени обвинения”, обясни Ревизоро.

„От доста време в митницата се говори, че част от алкохола, който се продава в България, е по цена по-ниска от себестойността. Това не е рекламна стратегия, трябва от някъде да допълваш тези разходи. За да продаваш под себестойност, значи фалираш. Неслучайно е България е рай на алкохолни туризъм. Когато някой падне и под тази цена, се разбира, че я компенсира по друг начин.

Пресметнато е, че над половин милиард годишно са загубите от шестте нелегални фабрики, уточни Емил Димитров. Именно затова, по думите му, успехът от тази акция е огромен.

Според него е необходима преоценка защо е допуснато подобно нелегално производство. Две парламентарни комисии - за контрабандата и за икономическата политика, ще изслушат няколко министри за контрабандната.

„Нека да не бъдем максималисти. Да не крием огромния успех с това, че се чакат максимални присъди за всички. Аз също го искам”, коментира Ревизоро.