Ромът Будак Михайлов, по прякор Сапуна, е жертва на обстоятелствата. Тази защитна теза се опита да развие в съдебна зала адвокатът на 24-годишния ром.


                   Ромът Будак Михайлов, по прякор Сапуна

Според защитника му адв. Найденов в нощта на 2 юни т.г., докато жената се разхождала по крайбрежната алея в Поморие, се спънала и паднала, точно когато Будак минавал покрай нея.

Безчинствата нямат край! Три дни преди да наръга 17-годишния Ставри в Поморие, агресивният ром посегна и на... 

„Дори и да я е бутнал, това му действие не е било с цел грабеж. Силата, която е употребил, би могло да е за лека телесна повреда, но не и за грабеж”, категоричен е адвокатът на Будак.

Той добави още, че жената е подала сигнал едва 3 дни след нападение, а свидетелските показания само от полицейски лица и са на принципа „копи-пейст”.

Представителят на държавното обвинение обаче контрира, че предстои да бъде представена медицинска експертиза, която да докаже, че 31-годишната жена е ударена с ръка и със сила в гърба, а при падането си е счупила два предни зъба.

„След престъплението жената се е прибрала вкъщи, била е шок, има показания на най-близките й, които първи са били до нея след случилото се. Важен е и фактът, че само часове след това престъпление, е извършил друго и е използвал нож”, допълни още прокуратурата.

Според адв. Найденов домашен арест е най-справедливата мярка за наказанието на Будак, предвид, че има постоянен адрес, а и е посочил, че откраднатият телефон е в неговата стая под шкафа, когато униформените пристигнали в дома му.

Будак Сапуна също поиска домашен арест от председателя на съдебния състав с думите: „Ако съдът ме пусне, никъде няма да мърдам, до тоалетна няма да мърдам”, каза 24-годишният циганин. 

Какво се случи с агресивния ром, наръгал 17-годишния Ставри в Поморие 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Източник: Флагман.бг