Командосът Станислав Каменов, който е обвинен в екзекуцията на карловската рейнджърка Десислава Стоянова, заявил пред съкилийник, не няма нищо общо с убийството й. Той твърдял, че е натопен. Бил дал ключа от къщата си в Сопот на Десислава, направил го пред съсед. После заминал за Врачанско при майка си и не знаел кой е убил жената и е поставил трупа под дивана му. Пред БЛИЦ разследващи коментираха, че твърденията на 42-годишния мъж са пълна измислица и са отчаян, но невъзможен опит да се спаси от правосъдието.
 
„Убийството е извършено от Каменов и нямаме никакви съмнения в това, има достатъчно доказателства“, казаха още нашите източници. Пред съкилийника си Каменов твърдял още, че с Десислава се познавали отдавна, но никога не са имали любовни отношения. Тя обаче имала много интимни партньори и бившият й колега често й давал ключа от къщата си, за да води мъжете там. Пред обществото, в апартамента в Карлово, в който живеела, Десислава никога не си позволявала да кани мъже.
 
Каменов и вчера при обжалване на мярката си за неотклонение в Апелативния съд в Пловдив заяви, че няма общо с убийството. Той и адвокатката му твърдят, че мъжът не е давал показания в досъдебното производство и не е признавал вина. Разследващи обаче напомниха, че след като дни наред се е укривал, той сам е потърсил контакт във Врачанско с бившия си зет, който бил полицай и е признал за убийството. Пред ченгетата Каменов сам е посочил къде е скрил трупа. Преди това пред бившата си съпруга в София признал, че е сторил нещо много лошо.
 
„Ако дори за миг се допусне, че твърденията му са верни, ако той наистина е дал ключа на убитата и е заминал, от къде тогава ще знае къде е трупът, това са пълни глупости и измислици“, коментираха още разследващите.

Вчера съдът остави в ареста за постоянно бившия командос. Той се е познавал от много години с Десислава, преди да бъде изгонен от армията, Каменов е  служил заедно със Стоянова в поделението на Сухопътни войски в Карлово.
 
В последно време бившият командос е учил Стоянова на топография, тъй като тя е кандидатствала в сержантското училище във Велико Търново. Според закона, ако си с нисък ранг в армията, както е била жената, и при навършване на 45 години, биваш освобождаван от работа. Десислава явно е искала да продължи в бригадата, за това е кандидатствала в старата столица.
 
Основната версия на ченгетата остава убийство заради колата на жената. Припомняме, че тя я дала на Каменов да я ремонтира, той обаче я предал за скрап. В нощта на 28 срещу 29 ноември приятел на Каменов закарал двамата от апартамента на Десислава в Карлово до къщата на мъжа в Сопот. Там се скарали за автомобила, той е счупил врата й, после скрил тялото под дивана.
 
Вчера в Карлово приятели, близки и колеги изпратиха жертвата на бруталното престъпление в последния й път.
 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ