Скандалът с подготвяното освобождаване на бабаита Ценко Чоков и неговия син Мартин, което бе разкрито единствено от БЛИЦ, продължава да ескалира.
Медията ни разобличи съдиите от апелативния спецсъд Даниела Росенова и приближената й Даниела Врачева, които са постановили в закрито съдебно заседание Чоков да бъде пуснат на свобода срещу парична гаранция, която се равнява на джобните му и са разпоредили "домашен арест" за сина му.

Сега БЛИЦ разкрива и нови скандални подробности по горещата тема.

Проучване на медията ни установи, че съдия Росенова се е внедрила сама в делото, въпреки че преди това е отпаднала на принципа на случайното разпределение на дела, тъй като се е водела в годишен отпуск.

Първоначално за съдия по делото е била определена нейната приятелка Врачева. Росенова, обаче се е присъединила към нея.

Така двете съдии от второинстанционния спецсъд са настояли Чоков и син да бъдат извадени от затвора, въпреки особеното мнение на колегата им Димчо Георгиев.

Дуетътт Росенова - Врачева е бил спрян от съдия Велислава, която е отказала освобождаването на баща и син Чокови.

Росенова и Врачева, обаче не са се спрели и така се е стигнало до закритото съдебно заседание, на което е било взето скандалното решение, което компрометира всички усилия, които е положила спецпрокуратурата в лицето на Даниела Попова.

Ивайло КРАЧУНОВ
 
Бабаитът е доволен, усеща свободата