След боя, който завърши със смъртен случай в София, гледат мярката на обвинения. Софийският апелативен съд решава днес дали да остави окончателно на свобода Любен Попов. При спречкването загина Ивайло Чобанов, който бе по-известен като Пилето.

За Пилето се знае, че е криминално проявен. Смята се, че е бил заподозрян за извършения опит за убийство на Благой Иванов–Багата и за стрелба срещу криминално проявен.

Има криминална регистрация от 2002 г. за нанасяне на побой на служител от МВР, за кражба, за хулиганство, за унищожаване на частна собственост, за отправяне на заплахи. Установено е, че през август 2012 година е държал 22-годишна жена против волята ѝ. Тя е била малтретирана и принуждавана да проституира.

БЛИЦ припомня, че в петък от СДВР разпространиха клип, на който се вижда спречкване между двамата, вследствие на който Чобанов пада на земята. Според Прокуратурата той е бил ударен с юмрук. Първата инстанция обаче не намери такива данни. Напротив - Чобанов бил пиян и дрогиран.

Защитата на Попов категорично отрече той да се е укривал, сам се явил в полицията, след като униформените го потърсили в дома му.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук