Четирима свидетели се явиха днес в Окръжен съд – Благоевград, по делото за убийството на АМ „Струма“, където Емил Първанов – Ембака, удари с камък и уби шефа на охраната на „Агромах“ – Николай Чивиев. Единият от свидетелите поразително прилича на убития Николай Чивиев, а най-странното бе, че носи същото име - Николай Чивиев, съобщава struma.com.
Ембака пристигна точно в 10:30 часа и беше придружаван от адвокатите му – Недин и Марковски.

Първият свидетел, който се изправи пред съда, е Любомир Крумов.  „По време на случая работех като багерист към „Агромах“, намирах се на 50 – 60 метра от инцидента. През повечето време виждах какво се случва“, разказа той. „Първо една черна кола спря, а от нея излязоха мъж и жена, друга кола им беше препречила пътя. В нея имаше двама души Николай Чивиев и още един. Предполагам водеха спор, но не съм чул нито дума, тъй като работех. В един момент единият хвърли камък по главата на другия. После дойде линейка, имаше счупени стъкла на всякъде“, каза още пред съда Крумов.

Други двама свидетели по делото бяха жени, които работят в РУ-Сандански. Едната - Мария Манушева, е правила обиск на Десислава Първанова, докато другата, която работи в деловодство – Славина Димитрова, също е присъствала. Двете казаха, че не са забелязали наранявания по тялото на жената, но все пак не са й правили оглед.

„Тя не оказа съпротива и изглеждаше в нормално състояние“, споделя Манушева.

Като последен свидетел по делото се яви Николай Чивиев – втори братовчед на убития Николай Чивиев. Той работел също за „Агромах“.  „По време на инцидента бях в офиса си, тогава ми се обади Бойко Илиев, който каза притеснен „ Ники го удариха много лошо идвай към болницата“, тръгнах на момента и по пътя вече ми съобщи отново по телефона следното „ Не бързай той приключи…“, разказа той. 

„Впоследствие разбрах за скандала, който се е развил, Ники имаше военна подготовка, но аз съм строг към работниците, единственото, което съм му купувал е било дрегер за алкохол. Не съм им давал да носят палки“, това сподели пред съда Чивиев.
Седем свидетели са предвидени за изслушване на следващото дело, за убийството на АМ „Струма“.