За втори пореден път Пеньо Мангъров отново атакува наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража”. Той бе депозирал жалба в Окръжен съд – Пловдив, в която моли да бъде пуснат от ареста.
 
Скандалният бизнесмен вече девет месеца е зад решетките по подозрение за отвличане и изнасилване, съобщава trafficnews.bg.
 
 В петък следобед той се изправи пред магистратите в Окръжен съд. За пореден път заседанието се проведе при закрити врата, тъй като ще бъдат изнесени факти от интимния живот както на обвиняемия, така и за потърпевшата жена.
 
Мераците на Мангъров обаче бяха посечени за пореден път и той бе върнат в килиите на ареста. Според магистратите на този етап няма нови данни и обстоятелства по делото, които категорично да отхвърлят обоснованото предположение за авторството на деянието.
 
Съставът на съда все още смята, че Мангъров е обществено опасен и същият може да се укрие или да извърши ново престъпление. Решението на магистратите подлежи на обжалване, от което право скандалният бизнесмен ще се възползва.
 
Това е вторият арест за изнасилване за Мангъров в рамките на една година. През септември 2018 гой отново бе задържан за сексуално престъпление.
 
През 2004 г. Пеньо е осъден на 8 г. затвор за изнасилване в Пловдив. Излиза през октомври 2010 година.  През юни 2011 г. той е задържан от служители на ГДБОП в столичния квартал “Люлин”.
 
До ареста му се стига след продължило над половин година разследване. Мангъров е арестуван, защото изнудвал няколко жени за баснословни суми, биел ги, заплашвал ги с убийство, принуждавал ги да проституират и да му дават различни вещи - телевизори, златни бижута, лаптопи и мобилни телефони.
 
Макар, че Мангъра има в досието си множество сексуални издевателства, той е доста популярен сред дамите. Преди няколко години две известни дами се хванаха за косите за него.
 
Бившата му любовница Ели Кузмова -Владкова, и тогавашната му съпруга - Мис Силикон 2011 - Лили Иванова, си размениха остри реплики в ефир на тема Чешкия.