Апелативен съд - Пловдив остави зад решетките арестуваният за отвличане и изнасилване Пеньо Мангъров. Съставът прие, че спрямо него са повдигнати обвинения за две тежки умишлени престъпления, които се наказват с лишаване от свобода, като за отвличането законът предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години или доживотен затвор, съобщава Trafficnews.bg.

Макар и разследването да е в начален етап, от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение Мангъров да е съпричастен към престъпленията, в които е обвинен.

Съдиите  споделиха доводите на окръжните магистрати, че е налице реална опасност при по-лека мярка от задържане под стража обвиняемият да извърши престъпление. Този извод се обосновава от обремененото му съдебно минало, като всички престъпления, за които е осъждан, с изключение на първото, са за престъпления против личността, изнудване и принуда.

Апелативният съд  прие, че съществува и реална опасност да се укрие. Именно поради всичко по-горе изложено, магистратите окончателно оставиха зад решетките Пеньо Мангъров. 

Заседанието се е провело при закрити врати. Определението е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

Мангъров бе арестуван в сряда вечерта  в София. Обвинен е в отвличане и изнасилване на пловдивчанка. 

Това е вторият арест за изнасилване за Мангъров в рамките на шест месеца. През септември 2018 гой отново бе задържан за сексуално престъпление. През 2004 г. Пеньо е осъден на 8 г. затвор за изнасилване в Пловдив. Излиза през октомври 2010 година.  През юни 2011 г. той е задържан от служители на ГДБОП в столичния квартал “Люлин”. До ареста му се стига след продължило над половин година разследване. Мангъров е арестуван, защото изнудвал няколко жени за баснословни суми, биел ги, заплашвал ги с убийство, принуждавал ги да проституират и да му дават различни вещи - телевизори, златни бижута, лаптопи и мобилни телефони.

Макар, че Мангъра има в досието си множество сексуални издевателства, той е доста популярен сред дамите. Преди няколко години две известни дами се хванаха за косите за него. Бившата му любовница Ели Кузмова -Владкова, и тогавашната му съпруга - Мис Силикон 2011 - Лили Иванова си размениха остри реплики в ефир на тема Чешкия.