Вместо с любимия си Мерцедес GTR CВ 000009, днес рецидивистът Пеньо Мангъров-Чешкия пристигна в Пловдив със затворническа кола. Костюмът "Zegna" липсва, а вместо охранители, го пази Съдебна охрана. 

Днес в 15 часа Окръжен съд ще гледа мярката му за неотклонение. Мангъров бе арестуван в сряда вечерта  в София. Обвинен е в отвличане и изнасилване на пловдивчанка, съобщава trafficnews.bg.

За какво отвличане говорим? Жената се е качила по собствено желание в автомобила на Мангъров, тя е карала до София, прекарали са нощта заедно, а на сутринта той е дал собствената си кола да се прибере до Пловдив, защото имала някаква спешна работа. Няколко часа по-късно в апартамента му са нахлули полицаи и са го арестували! Това коментира пред съдебна зала адвокатът на задържания Красимир Елдъров. Адвокат Елдъров разкри също, че жертвата е шофирала с много висока скорост по магистралата на път за София и на КПП преди столицата е била спряна от полицейски патрул. Проверката е продължила близо 30 минути, но през това време жената по никакъв начин не е показала, че има някакъв проблем. След приключване на проверката двойката е продължила към града.  Сутринта Мангъров е дал колата си на пловдивчанката да се прибере до града, тъй като имала спешна работа. Няколко часа по-късно той бил закопчан от Криминална полиция, разказва адвокатът. Това е вторият арест за изнасилване за Мангъров в рамките на шест месеца. През септември 2018 гой отново бе задържан за сексуално престъпление. През 2004 г. Пеньо е осъден на 8 г. затвор за изнасилване в Пловдив. Излиза през октомври 2010 година.  През юни 2011 г. той е задържан от служители на ГДБОП в столичния квартал “Люлин”. До ареста му се стига след продължило над половин година разследване. Мангъров е арестуван, защото изнудвал няколко жени за баснословни суми, биел ги, заплашвал ги с убийство, принуждавал ги да проституират и да му дават различни вещи - телевизори, златни бижута, лаптопи и мобилни телефони.

Пеньо Мангъров-Чешкия бе заподозрян за две поръчкови убийства в Прага през 1998 и 1999 г. Първоначално той бе осъден на 20 г. затвор заради убийството на Ладислав Цимерман на 27 декември 1998 г. Трима чехи са сочени за негови съучастници. По -късно присъдата му беше отменена от апелативния съд заради допуснати процесуални нарушения в досъдебното производство и делото беше върнато на окръжната прокуратура за доразследване. Предприемачът Цимерман бил поръчан от съпругата му Мартина, твърдеше обвинението. По другото обвинение - за убийството на Иржи Витек, Чешкия бе признат за невинен. “Нямам нищо общо и с двете убийства, ще видите, че съдът ще го разбере най-накрая”, заяви Мангъров след приключване на процеса тогава. Той твърди, че по това време не е бил в Чехия, а негов съученик и приятел от спортното училище в Пловдив потвърди алибито му.Макар че Мангъра има в досието си множество сексуални издевателства, той е доста популярен сред дамите. Преди няколко години две известни дами се хванаха за косите за него. Бившата му любовница Ели Кузмова -Владкова, и тогавашната му съпруга - Мис Силикон 2011 - Лили Иванова си размениха остри реплики в ефир на тема Чешкия. 

От фейсбука на Мангъров е видно , че той се изживява като мафиот от филма "Бригада". Не крие любовта си към лукса, движи се с луксозни автомобили, джипове, отсяда в скъпи хотели, вечеря в популярни ресторанти. Не е ясно какъв е произходът на средствата, с които Чешкия поддържа този стандарт на живот, тъй като през по-голямата част от времето той е зад решетките. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ