Бивши барети от отряда на пенсионирания командос Николай Добрев – Бай Добри са заподозрени като организатори и изпълнители на грандиозния обир в къщата на дискотечните братя Илиеви в столичния квартал „Бистрица”, при който бяха задигнати рекордните близо 25 млн. евро в пари и ценности. Това е сред основните версии, по които работят криминалистите, твърди столичен вестник.
Грандиозната кражба бе извършена в средата на юни година, когато неизвестни и до днес проникнаха в къщата на собствениците на дискотеката убиец „Индиго” на ул. "Янчовска гора" в тузарския софийски квартал "Бистрица" и изнесоха оттам сакове с пари.

Ужилените братя Илиеви, които са съдържатели на десетки заведения и търговски помещения, декларираха първоначално, че задигнатото е на стойност около 1,5 млн. лева.

Запознати с реалния размер на кражбата обаче са категорични, че от къщата в "Бистрица", която действала като денонощен сейф, са изнесени 24,7 млн. евро.

Два месеца след най-големия обир за последните години у нас основната версия на криминалистите е, че зад обира стоят бивши членове на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ), командван някога от Бай Добри. Името на Николай Добрев нашумя през 2003-а, когато той и още трима души бяха арестувани за неуспешния атентат срещу Алексей Петров.

Според оперативна информация обирът е извършен от трима бивши барети, които преди години са били на подчинение на Бай Добри.

Самият Бай Добри обаче нямал отношение към обира, тъй като отдавна не е в кондиция да извършва подобни престъпления. Според източник от "Криминална полиция" имало постъпила оперативна информация, че обирът на къщата на братята е извършен от трима бивши барети, които били водени от мъж, познат като Иван Плешивия.

Същевременно ужилените братя Красимир и Димитър Илиеви провеждат собствено разследване за обира, като са обещали премия от 500 000 лева на този, който им разкрие авторите на грандиозната кражба.