Катастрофа с неправоспособен шофьор е станала в Бойчиновци, съобщава BulNews.

Мъж е забил лекия си автомобил „Форд Фокус“ в двора на къщата на съседите си, след което избягал от мястото. Инцидентът е станал в събота около 15 часа на бул. „Георги Димитров”.

Водач на автомобила е бил 60-годишният Милко Христов, който работи като шофьор. Той живее на улицата, на която е катастрофирал. До произшествието се е стигнало, когато мъжът се прибирал към дома си, но изгубил контрол над управлението на возилото и се врязал в оградата на съседната къща.

В нея живее жена на име Спасена заедно с мъжа си и двете им деца. Тя веднага излязла на улицата и започнала да се разправя с Милко, като дори го шамаросала.

След което влязла до дома си и грабнала дървен кол, върнала се обратно при водача на катастрофиралото возило и го заплашила с него. Жената била ужасена от случилото се, цяло чудо е, че при инцидента не са пострадали децата й, които са малки и играят в двора.

Свидетели на удара разказват, че мястото е много оживено и постоянно има преминаващи хора и малки деца.

На кадрите от видеото се вижда как Милко напуска мястото с форда си, който е с размазана предна част и спукани гуми. Според очевидци 60-годишният мъж е бил във видимо опиянено състояние.

Стъписани от случилото се собствениците на пострадалата къщата веднага са подали сигнал на телефон 112. На мястото е пристигнал полицейски екип, който извършил оглед и съставил протокол за престъплението.

Установено е, че при удара са съсипани около 8 метра от оградата на имота, а 6 от коловете, които държат мрежата, са били изкъртени.

След кратко издирване Милко е бил намерен и му е съставен акт.