Дребен крадец, който лежи в една килия с бияча на 3-годишния Еци, Патрик Първев го е склонил да направи лъжливи самопризнания, че той е убиецът на 15-годишния Георги в Борисовата градина на 2 юни 2015 г., съобщава „Телеграф“.

Патрик обяснил пред разследващите, че на неизвестна дата около обяд, докато се разхождал край стадион „Васил Левски“, го срещнали двама непознати, дали му 2000 лв. И му казали да убие Георги. Показанията ясно си личат, че са измислица, няма дата, час, мястото е посочено условно.

Въпреки това вчера в отчаяния си опит да измъкне обвиняемия за убийството Йоан Матев адвокатката му Стоянка Маркова се позова на тези показания пред Софийския апелативен съд. Апелативните магистрати в състав Николай Джурковски, Емилия Колева и Александър Желязков възстановиха справедливостта и оставиха Матев окончателно в килията.

19-годишният Патрик Първев бе осъден на 6 години затвор заедно с авера си Александър Донов, след като двамата бяха признати за виновни, че да пребивали системно 3-годишния Еци, който майка му им поверила в столичния квартал „Зона Б-19“.

Първев е в една килия с дребен крадец, който искал да се измъкне и обявил на следователите, че има данни за убийството в Борисовата градина, което е извършено почти месец преди Патрик да бъде уличен в побоя над Еци. През декември 2015 г. Първев се оплака в съда, че е сексуално малтретиран от своя съкилийник. Бил тормозен психически и физически и е проявено сексуално посегателство срещу него.

От прокуратурата тогава коментираха, че фактът, че е тормозен в ареста, е „оправдание заради естеството на обвинението срещу него“.