Най-оборотният наркодилър Димитър Трендафилов от Поморие, познат с прозвището Спортния, може да отнесе сериозна присъда, съобщава "Флагман".

Районната прокуратура в Бургас го иска зад решетките, а за количеството намерени наркотици в гаража му, го грозят от 1 до 6 години затвор и глоба от 2 до 10 хил. лв. Спортния е известна личност в ъндърграунд средите.

Провиненията му датират от преди години, когато беше обявен за кокаинов бос в Поморие, но след 2005 година премина изцяло като самостоятелен играч на точно определен асортимент – трева.

Държеше ниските нива на разпространение в Поморие, голяма част от Несебър и почти целия Бургас, коментират запознати.

Припомняме, че 46-годишният Трендафилов бе проснат зрелищно по очи от качулките на ОД на МВР-Бургас след мащабна акция, при която бяха задържани още трима производители на марихуана.

В петък криминалистите удариха гаража на братя Трендафилови, намиращ се между двете улици „Цар Симеон“ и „Велико Търново“ в Поморие. В помещението бяха намерени два плика с марихуана и торбичка с 30 саморъчно направени хартиени свивки с общо тегло около 50 грама.

Сред арестуваните са братът на Спортния и техни съседи, които са действали в комбина и са отглеждали тревата в плантация край с. Раковсково. Това е т.нар. поморийско нарко трио, съставено от Красимир Колев (47 г.), Величко Димитров (44 г.) и Илия Илиев (43 г.), както и братя Трендафилови.

По информация от полицията във въпросната нива край селото са открити посадени и вече порасли общо 56 растения с различна височина – от 1.7 метра до 3 метра. Плантацията била супер оборудвана, с изградена цялостна и сравнително високотехнологична поливна система, състояща се от акумулатори, слънчев панел, помпи, таймер за автоматично включване, множество маркучи и снадки към тях, охранителна камера с антена за предаване на снимки в реално време, опаковки от торове и препарати.

Спортния винаги е бил сочен за оборотен дилър, но този път сгафи жестоко и се очертава да полежи на топло за дълго време. Съдебното му досие е от няколко тома, а сега е хванат в момент, когато е бил в изпитателен срок от предходно провинение, отново обвързано с наркоразпространението.