Разкрит е незаконен цех в Шумен за изготвяне на фалшиви документи за самоличност. Подробности около хода на специализираната полицейска акция на 10 април оповестиха на пресконференция ст. комисар Ялчън Радио, директор та Од на МВР и прокурор Емилия Янчева. 

Около 19.00 часа на 10 април в района на бензиностанция "Шел“ на булевард „Симеон Велики“ в Шумен са установени две лица в момент на приемане и предаване на неистински документи за самоличност.

При оглед на място в пазарски чанта скрити във видеоигра са открити 4 документа - 2 лични карти и 2 задгранични паспорта. Фалшификатите били с много добра изработка и качество. 

Извършени са обиски на два адреса - в Шумен и в село Салваново. Намерени са вещи и предмети, съотносими към престъплението над 20 български и чуждестранни документи, заготовки, над 100 пластики и други, уточнява Фокус

В Салваново е открит и килограм и половина канабис. 

33-годишен мъж първоначално е задържан за 24 часа, впоследствие за 72. Повдигнати му са три обвинения. 

Целият цикъл е бил затворен - сам изработвал фалшивите документи, част от материалите набавял през Интернет. За боядисване на кориците на задграничните паспорти смесвал четири вида боя. По думите му фалшивите лични карти продавал за около 60 лв., а задграничните паспорти - по 100 лв. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!