Специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност, в това число и по държането и разпространението на акцизни стоки без бандерол, е проведена днес на територията на Дупница, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Действията са реализирани от служители на ГД „Национална полиция“, колегите им от РУ–Дупница и представители на Агенция „Митници“ в града, под ръководството на прокуратурата.

В рамките на операцията е извършена проверка на хале в складова база, използвана за ремонт на автомобили в гр. Дупница.

В помещението полицаите открили и иззели 3616 литра дизелово гориво, за което не са били представени документи за произход и платен акциз.

Дизеловото гориво било съхранявано в 3 еднотонови съда и метална цистерна, към която бил прикрепен измервателен уред и пистолет за зареждане.

В полицейския арест са задържани двама мъже – на 27 и 71 години.

По случая е образувано досъдебно производство  по чл. 234 от НК, работата по документирането му продължава под прякото наблюдение на прокурор от РП -Дупница. 

По неофициална информация сервизът и дейността на незаконната бензиностанция са контролирани от Васил Капланов-Каплата, който е в ареста и е заподозрян и за отвличането на 43-годишния Янек Миланов, твърди dir.bg

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!