Във Великобритания е започнал процесът срещу съпрузите Линда и Уейн Рикард. Те са заподозрени в това, че са уморили от глад до смърт собственика на дома им, милионера Джеймс Сутеран, информира "Дейли Мейл".

От 2006 г. семейната двойка живеела във фермерска къща в Оксфордшир, собственост на Сутеран. Според разследването, те са планирали да ограбят възрастната му майка Джой и него самия.

За целта 62-годишната Линда Рикард е фалшифицирала завещанията им, за да получи след смъртта им половината от имението на Джой на стойност 1,5 милиона британски лири и една трета от богатството на Сутеран, което е било 3,5 милиона лири.


Семейство Рикард

През 2012 г. Джой е починала на 92-годишна възраст, а 18 месеца по-късно е умрял и Сутеран, който бил на 59 години. Преди смъртта си той се оказал прикован на легло и бил напълно зависим от Линда Рикард, която му станала медицинска сестра.


Джеймс Сутеран

Според твърденията на очевидец, той е бил зле хранен, не му е било позволено да гледа телевизия или да чете, както и спалното му бельо не е сменяно с месеци.

До март 2014 г. Сутеран е отслабнал с 57 килограма и е починал от белодробна инфекция, която се е развила на фона на изтощението му. Когато тялото му било намерено, до него имало чиния с шоколад, поничка и обяд от "Макдоналдс".Линда и Уейн Рикард са признали, че са фалшифицирали завещанията, но са отрекли да са замесени в смъртта на Сутеран. Те са обвинени в убийство и редица други престъпления.

Превод и редакция: БЛИЦ