Бандата на Гольовците от циганската махала в "Орландовци" продавала дрога, крадяла, грабила и чупела паметници на гробищата, за да могат да изнудват близките на починали. Това стана ясно от думите на зам.-главния прокурор Иван Гешев и на главния секретар на МВР Ивайло Иванов от мястото на събитието в столичния квартал. 15 души са задържани, 90% от които са цигани.

Докато разследващите разработвали Гольовците, засекли, че поддържат тезни връзки с двама полицаи от 2-ро РПУ. Затова се включил и отдел „Вътрешна сигурност на МВР.

„Те са взводни командири в района и са от Охранителна полиция. Тяхната дейност се изразява в осигуряване на чадър при извършване на конкретни престъпления. Имам предвид под чадър – не покриване на случаите толкова документално, колкото реалната физическа охрана при извършване на престъпленията“, обясни на зам. главният прокурор.

Криминалисти разкриха, че корумпираните ченгета са с прякорите Боби Мецедеса и Светльо Камилата. В повечето случаи те подпомагали групата, като отцепвали района, в който крадат Гольовците, пише "Телеграф". Гледали да няма случайно пристигане на други патрули. Ако пък ги пратели по сигнал на даден адрес, отивали на друг в противоположна посока и никога не хващали аверите си. По оперативни данни взимали процент от всеки удар на Гольовците. Полицаите все още не са с повдигнати обвинения.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!