29 свидетели са дали показания, че Божидар Кравата е ръководел банда за рекет, наркотици и изнудване, пише "България днес". Срещу сочения за враг №1 на несебърския бос са се разприказвали и някои от хората му, става ясно от разпитите, приложени в досъдебното производство.
Не е изненада, че основната част от свидетелите са от гардовете на Димитър Желязкова и дъщеря му Станислава. В списъка впечатление правят част от хората на Кравата, които са затвърдили разследването в ущърб на изчезналия безследно Божидар Георгиев. Според обвинението именно Божидар е поръчал ликвидирането на Желязков и си уговорил среща с него.

Там му устроил капан, а хората му нападнали Очите въоръжени до зъби. Свитата на Очите опитала да го изведе изпод дъжда от куршуми, но била подгонена от най-смелия от противниковия отбор - Радомир Георгиев. Той подгонил охранителя Радослав Фучеджиев и стрелял в краката и раменете на Желязков. След като бе обвинен от прокуратурата, Радомир се разприказвал. Показанията му се оказаха ключови за процеса, тъй като подкрепя тезата на разследващите за организирана от Кравата силова групировка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!