В мрежата се появиха ексклузивни кадри от въздушни снимки на финалната част от оспорвано преследване на заподозрян в околностите на гр.Шерууд, щата Орегон вчера, 12 януари. Полицейската операция по неутрализирането му е доста по-малобройна от потерята, тръгнала по петите на шесторния убиец Росен Ангелов у нас, но щатските командоси действат безкомпромисно и стрелят на месо при най-малкия опит за съпротива. 

В Орегон всичко започва от обаждане на очевидец. Той звъни на органите на реда по телефона и съобава, че по едно поле хаотично се движи пикап. Очевидецът предполага, че шофьорът е неадекватен и може да представлява опасност. 
 
Веднага патрулен полицай отива да провери каква е ситуацията. Той се опитва да установи контакт със заподозряния, но мъжът от пикапа започва да стреля с винтовка  AR-15 и дава мръсна газ. 

Полицаят благоразумно не се впуска да преследва сам стрелеца, а вика подкрепление. 

Стражите на реда блокират околните пътища, а с преследването се заемат командоси от полицейските части със специално предназначение SWAT. След като атакуват с БТР пикапа на заподозряния те откриват огън на поражение. Водачът на пикапа умира от огнестрелните рани, съобщава местният портал The Oregonian.
 
Впоследствие личността на загиналия е установена. Това е Реми Сабе, 54-годишен жител на съседния град Тигард. Полицаите, които са го застреляли, временно са отстранени от служба. 
 
Следствието установява причините, които са подтикнали мъжа да извърши сериа постъпки, довели в крайна сметка до гибелта му. 

Превод: БЛИЦ