Димитър Вучев – Демби е бил търсен през изминалата нощ в дома си, за да бъде арестуван по делото за стрелбата срещу Илиян Варсанов, научи Дарик. Преди ден съдия от Софийския градски съд разпореди Вучев да бъде арестуван, защото не се е явил на заседание по делото. Тогава обаче адвокатите представиха пред съда болничен лист, според който клиентът им страда от астма.
Пред Дарик адвокатът на Димитър Вучев – Демби, Иван Антонов, потвърди, че клиентът му в момента се намира в дома си:

Имате ли връзка с клиента си Димитър Вучев - Демби?

Да, имам връзка с него. Обадих му се, предупредих го за това.

За кое?

За промяната на мярката му от „парична гаранция” в „задържане под стража”, след което ще ми представи документи и ще пусна жалба пред Апелативния съд.

Знае, че му е изменена мярката. От тази нощ има ли някакви новини?

Не, няма никакви новини за момента. Доколкото разбрах, веднага от Шесто районно полицейско управление са реагирали, което много ме изненада, тъй като има 7-дневен срок за обжалване на определението на Софийския градски съд.

Вчера вечерта полицаи от Шесто РПУ са отишли в дома на Димитър Вучев, за да го задържат, както е постановил съдът. Вас какво ви изненада?

Бързата реакция. Имаме 7-дневен срок за обжалване на това определение. Досега такава бързина не е имало. Това е изключително бърза реакция, аз не вярвам толкова бързо дори от съда да са изпратили документите до Шесто РПУ.

Той последно задържан ли е?

Не, към момента не е задържан.

В дома си ли е?

Да.

И е болен?

Да. Доколкото знам е получил някаква криза. /БЛИЦ