Продължава циркът по време на заседанието на Апелативния специализиран съд по делото за временно отстраняване от длъжност на Десислава Иванчева и Биляна Петрова, пише в. „Труд“.

Преди час и половина магистратите дадоха 30 минути срок администрацията на район „Младост“ да обясни дали временният кмет Румен Русев е издал заповед за уволнение на Биляна Петрова.

Иванчева и заместничката й пак "видяха" конспирации срещу тях 

В залата спешно пристигна старши юрист Йоан Андреев, който носеше със себе си заповедта за уволнението, подписана от Русев на 5 юни. Той се опита да я връчи на Петрова, но тя отказа да я приеме, защото била незаконна. Спецмагистратите обясниха, че нареждането влиза в сила, а ако уволнената има нещо против, може да го обжалва пред административно съдилище.

Не е за вярване какво е дал охранител на пъпчасалата Иванчева 

Въпреки протестите й, Биляна Петрова бе изведена от залата, тъй като вече няма как да бъде отстранена от длъжност, която не заема.

През това време с викове Десислава Иванчева се опитваше да брани колежката си, но съдиите отказаха да й дадат думата. Въпреки това тя продължи да крещи, а магистратите я призоваха да спре да „прави циркове“, защото ще бъде глобена за неуважение към съда.

„Колко ще ме глобите, 200, 500, 1000 лева?“, попита Иванчева и в крайна сметка бе постановено да плати 200 лева.

В момента делото продължава по-същество, защото магистратите трябва да решат дали да отстранят Иванчева от кметския пост. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!