В Сърбия отново задодоха въпроса защо властта в страната защитава банкера беглец Цветан Василев. Този път темата е подета от вестник „Вести“, който публикува страница за аферите на Василев със заглавие: „Политиката е по-силна от искането за екстрадиция?“, пише "Монитор". 
Вече трета година Василев се укрива в Белград, след като източи парите на вложителите от фалиралата КТБ. Чрез всевъзможни юридически похвати адвокатите му се опитват да отложат решението за екстрадацията му в България, което трябва да бъде взето от сръбския съд. През това време Василев пребивава в луксозен хотел в сръбската столица.Поради тази прична политици, общественици и медии все по-често поставят въпроса за подозрително гостоприемните условия, при които живее представящият се за политически бежанец мустакат далавераджия. 

В материала на вестник „Вести“ подробно се разказва за всички задължения, които банкерът има към Сърбия в качеството си на собственик на фабриката за стъкло в Парачин. „Междувременно Василев поиска убежище в Сърбия, така че новото дело по повод искането на София все още е в ход. Взет му е паспортът, но интересното е, че той чака решението за убежище не в екстрадиционния арест, заради което все по-усилено се говори, че си е купил свободата“, пише журналистът Д. Дедич в разследването си.

„Бившият сръбски премиер и лидер на Нова партия Зоран Живкович, който в края на миналата година поиска отговор от Александър Вучич по случая „Василев“, потвърди пред „Вести“, че въз основа на някои отговори, получени в последните дни, може да заключи, че българинът финансира Вучич и президента на Сърбия Томислав Николич. „Министерството на икономиката на практика потвърди, че приватизацията на парачинската фабрика от самото си начало е била криминална. В ущърб на бюджета Василев така и не изплати целия си дълг“, твърди Живкович. Цитирано и друго изказване на лидера на Нова партия, а именно: „Ако не екстрадираме човек, за когото отговорните органи в България – страна членка на Европейския съюз, твърдят, че е престъпник, то тогава се превръщаме в сигурен дом за престъпниците. А с този имидж никой, който държи на законите, уважението и честта, няма да иска сътрудничество с нашата държава“.