Попълнете търсена ключова дума или фраза

Сръбски медии: Съдът прехвърля топката между отделите си за екстрадицията на Цветан Василев

https://blitz.bg/obshtestvo/srbski-medii-sdt-prekhvrlya-topkata-mezhdu-otdelite-si-za-ekstraditsiyata-na-tsvetan-vasilev_news475041.html Blitz.bg

Адвокатът на Василев е потвърдил пред сръбския „Данас”, че делото на клиента му се намира в Апелативния съд

Белград, Сърбия 28 Дек. 2016, 16:34 3618 прочита 0 коментара
Апелативният съд в Белград прехвърля топката между собствените си отдели относно екстрадицията на българския бизнесмен Цветан Василев, пишат сръбски медии. Адвокатът на Василев е потвърдил пред сръбския „Данас”, че делото на клиента му се намира в Апелативния съд, но той се опитва да определи кой негов отдел трябва да отговаря за екстрадицията.

Това е вторият път, в който делото на Цветан Василев се намира в Апелативния съд, след като през март 2015 г. е отхвърлил положителното решение и го е върнал на Върховния съд в Белград

От съда отбелязват, че делото се е усложнило и объркало, тъй като в искането от България има множество процедурни грешки.

Според информации от местни медии отделът за наказателни дела на белградския апелативен съд е прехвърлил отговорността по екстрадицията на Василев върху отдела за дела, свързани с организираната престъпност.

Делото за екстрадицията на Цветан Василев отново се появи в сръбските медии след като преди дни президентът на страната Томислав Николич потвърди пред журналисти, че българският бизнесмен е дарил 200 000 динара (около 1600 евро) на Фондация, ръководена от съпругата на сръбския президент.

Дарението е направено още през 2014 г. след наводненията в Сърбия, като парите са били преведени преди заповедта за арест, издадена от Интерпол.

Това не е първият път, в който става ясно, че Николич се е виждал с българския бизнесмен. Цветан Василев е имал срещи с него по повод инвестицията в Парачин.

Ниолич от своя страна е заявявал, че не се интересува как човек се държи в собствената си страна, а само от това някой да не извърши престъпление на територията на Сърбия. 


Източник: bTV

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам