У застреляния в столицата албанец от Косово са полицаите са намерили 25 000 евро и друга валута, чийто произход се проверява. 38-годишният чужденец се е подвизавал у нас с поне 3-4 самоличности, като за последно е носил паспорт на името на Башким Маруаджаку, разкриват полицейски източници. Взети са му пръстови отпечатъци и по тях ще установяват истинската му самоличност.
Албанецът е уцелен с 3 куршума от полицейски пистолет. единият пронизал гърлото му, а другите улучили крака - под коляното и в бедрото.
Образувано е дело за изясняване на обстоятелствата, при които е настъпила смъртта. Взети са натривки от него и от полицаите, за да се изясни кой точно е стрелял. В акцията по залавянето са участвали 8 полицаи, които са били разпитани от военни магистрати още в събота вечерта, часове след инцидента. Изяснява се дали са действали според инструкциите и дали е било наложително да стрелят.
Според досегашното разследване издирваният от около месец чужденец по дело за убийство във Варна е разпознал полицаите, които са били по петите му, и хукнал да бяга. Носел пистолет "Хеклер и Кох" с 12 патрона, който насочил срещу преследвачите си. Стрелял, но оръжието засякло.
Шофьорът, когото албанецът взел за заложник, е невредим, но в шок. Опитали са да го разпитват, но той бил толкова разстроен, че решили да отложат неговите показания за след седмица. /БЛИЦ