С още два месеца е удължено разследването по случая с 18-годишната Мария от Стара Загора, която уби насилника си - 62-годишния Богдан Динев.  Това съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Нейка Тенева, предаде bTV.

Към момента спрямо девойката няма заведено дело, нито предявени финансови претенции от страна на роднините на жертвата. Това ще стане възможно едва когато приключи следствието.  

През юли тази година девойката наръгва с нож 62-годишния Динев в къщата му. Мъжът издъхва от раните си, а Мария се предава доброволно в полицията. По думите й девойката била подмамена да отиде на гости, за да помогне в сдобряването между жертвата и дъщеря му.

Спречкването станало, защото Богдан Динев се опитал да насили Мария. Първоначално момичето бе обвинено в убийство, по-късно обвинението бе смекчено в причиняване на телесна повреда, в резултат на която е настъпила смърт.

За Богдан Динев, известен още като Боньо Фаса, се знае, че е рецидивист. Той е съден нееднократно, включително и за блудство, но поради давност по тези дела е реабилитиран. Към момента близките на жертвата отказват коментар дали и какви претенции биха имали по отношение на Мария. Техен адвокат е Станимир Ченалов.