Психолози и роднини пазят изнасилената Мария да не се самоубие. Отличничката, която закла Богдан Динев - Боньо Фаса в опит да се измъкне от лапите му на сериен изнасилвач, е изпаднала в тотален нервен срив, като ежедневно сънувала кошмари с него. По препоръка на експертите тя е била откарана в семейната къща в село Твърдица. Там Мария е поставена в пълна изолация, като дори защитникът й адвокат Валентин Димитров не бил допускан от психолозите. Целта е момичето да се отдели изцяло от спомена за трагедията и впоследствие поетапно да се въвежда чрез психологически прийоми отново в действителността. По този начин стресът, който тя преживява и който е започнал да отключва параноя, може да се предотврати навреме, пише в. България днес.
Тежкото състояние на 18-годишната девойка е парирало засега и действията на криминалистите. Очакваше се до дни Мария да вземе участие във възстановката на нападението на Боньо Фаса над нея, но с оглед здравето й следственият експеримент е отложен. Мими бе освободена от ареста срещу 500 лева гаранция на 29 юли, три дни след зловещата трагедия на ул. "Чая" в Стара Загора. 

Оттогава досега е бил направен един опит да се снемат обяснения от нея. Властите прекратили разпита, тъй като още на първия въпрос Мария се разридала и изпаднала в шок. Роднини споделят, че косата на отличничката започнала да капе от стреса. От думите им става ясно, че тя не се притеснявала от повдигнатото срещу нея обвинение, а не можела да се отърси от психическите травми, нанесени й от изнасилването.

"Разследването си тече. Изготвят се експертизи и се разпитват свидетели. Властите влизат в положението на Мария, както от чисто човешки план, така и съобразно закона. Изчакваме я да се закрепи, за да можем обективно да продължим със случая", заявява адвокат Димитров.