Дознателката от Уфа, която бе изнасилена от трима полицаи, бе уволнена. Според пресслужбата на Министерството на вътрешните работи на Башкортостан, причината за освобождаването й от служба е употребата на алкохол на работното място. Заедно с нея и друга дознателка, която е свидетелствала по делото за изнасилване, е загубила позицията си. Уволнени са и основните обвиняеми. Това предават световните медии.

„По време на служебна проверка е установено, че двете служителки на разследващото звено, заедно с трима началници на отдели на МВР, са употребявали алкохолни напитки в сградата на вътрешното министерство в Уфа,” казват от МВнР.

Ето защо е взето решение двете служителки да бъдат уволнени заради поведение, опетняващо честта на работещите в областта на външните работи.

Както БЛИЦ съобщи, жертвата на изнасилване се е оказала дъщерята на началника на силовото подразделение на полицията в република Уфа. Един от заподозрените за изнасилване е началник на жертвата като според данните, в нощта на 30 октомври девойката е била нападната в сградата на отдела на Министерството на вътрешните работи в района на Уфа. Служителите на реда твърдят, че са пили алкохол в сградата на отдел "Миграция". Един от тях е извикал колежката си дознател в кабинета, където мъжете й се нахвърлили. Сред заподозрените е 51-годишен неин началник, както и още двама полицейски ръководители на 50 и 34-годишна възраст съответно.