Mъж от ромски произход е нападнал 7-годишно дете в магазин във Враца. Това съобщава BulNews. За случката разказа бащата Пламен Д. 

Oколо 11.50 часа във вторник 7-годишната Елица е била с леля си в „Т Маркет“ в ж.к. „Дъбника“. Двете се качили в китайския магазин на 2 етаж, а след тях вървял 18-годишен младеж от ромски произход. В търговския обект той обикалял покрай малкото момиченце и повтарял „Колко си сладка!“. Циганинът се възползвал докато лелята разглеждала стоките, сграбчил детето в гръб и го целунал по бузата и по устата. 

Момиченцето се стресирало и лелята веднага се обадила на бащата Пламен Д., но нападателят избягал преди той да пристигне. Таткото поискал записите от камерите и от магазина му съдействали.

Той отишъл в участъка в Дъбника и 2 часа по-късно извършителят е бил заловен. Нападателят е бил задържан за срок до 24 часа, а вчера мярката му е променена на 72 часа. 

Бащата споделя, че това не е първият случай, в който същият младеж постъпва така. По негови думи преди няколко дни е имало подобна случка, но потърпевшите не могли да го разпознаят. Вчера обаче това се е случило и той остава в ареста. 

Притесненият татко заяви, че е благодарен на органите на МВР за реакцията и се надява и от прокуратурата да си свършат работата, за да не плаши повече деца и да не се стигне до по-сериозни прояви от негова страна. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!