Появиха се кадри от потресаващата катастрофа в центъра на Пловдив през уикенда. Очевидци са заснели инцидента, който се случва на паркинга пред ресторант.

Джип блъска друг спрял автомобил като помита и жена, която се оказва затисната. Хора, намиращи се наблизо, се опитват да отместят с ръце автомобила, за да извадят затиснатата жена.

Шофьорът по думите на очевидците е бил мъртвопиян и е отказал да бъде тестван за употреба на наркотични вещества, а също и да даде кръв за химически анализ. Оказа се, че дрегерът е отчел 3.31 промила алкохол в издишания въздух.

Както БЛИЦ съобщи, водачът се оказа известния рокер Иван Райчинов, с прякор Иван Капитана, ръководител на един от рокерските клубове в града.

Във вторник следобед съдът обаче го пусна на свобода без да му налага никаква мярка за неотклонение. Пострадалата жена е настанена в клиниката по „Неврохирургия” в УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив.

„Майка ми беше оперирана. Според лекарите интервенцията е била успешна и състоянието ѝ в момента е стабилно.

Тя има счупен прешлен, контузии на раменния пояс, мишницата, травми на корема и долната част на гърба и таза, както и контузия на гръдния кош. С

поред медиците това е средна телесна повреда. Днес имаме среща и със съдебен лекар, който ще опише травмите ѝ”, обясни пред Нова телевизия синът на пострадалата жена Габриел Карашлиев, който е станал свидетел на случилото се.

По думите му семейството му празнувало рождения ден и кръщенето на сина му.

„Ние бяхме доста хора. Имаше и доста деца на празника. След края на празненството майка ми беше застанала на задната врата на колата ни и си сменяше обувките.

В този момент водачът дава заден ход с мръсна газ и я притиска към вратата, от което са и нейните травми”, разказа той.

И допълни: „Доколкото видях водачът беше изваден от колата. Беше във видимо нетрезво състояние.

На място беше тестван и дрегерът отчете 3,31 промила алкохол. Никога не съм виждал шофьора”.

Прокуратурата, обаче, му е повдигнала обвинение само за шофиране в нетрезво състояние, но не и за причиняване на ПТП и телесна повреда. Райчинов е признал вината си. Казал е, че му се наложило спешно да отиде при майка си. 

Синът на пострадалата твърди, че е предоставил на разследващите епикризите на майка си.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!