Известният пловдивски рокер Иван Капитана е шофьорът, който мъртвопиян блъсна жена на паркинга на заведение до Полиграфията през уикенда

Районен съд – Пловдив гледа мярката му за неотклонение.

Той е привлечен като обвиняем в качеството му на по описа на Сектор „Разследване на престъпления по транспорта“. Обвинението срещу него е за нанасяне на телесна повреда при управление на мототрно превозно средство под въздействието на алкохол.

По данни на полицията рокерът е заловен от пътни полицаи на бул. „Княгиня Мария Луиза“ в областния град. При изпробването му с дрегер е отчетен резултат над 3 промила, съобщава "Трафик нюз".

След инцидента Капитана  отказал да бъде тестван за употреба на наркотични вещества, а също и да даде кръв за химически анализ. С полицейска заповед беше задържан за едно денонощие в рамките на започнато бързо производство.

В крайна сметка Районният съд в Пловдив го освободи без мярка за неотклонение. Към момента срещу него няма повдигнато обвинение за причиняване на ПТП или телесна повреда, а единствено за шофиране след употреба на алкохол.