Районна прокуратура – Силистра ръководи досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК във връзка с измама, при която потърпевша е възрастна жена. 70-годишен мъж, взел сума пари от нея, е задържан. Предстои той да бъде привлечен към наказателна отговорност и да бъде задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Прокуратурата ще настоява за задържането му под стража.

Потърпевшата била въведена в заблуждение от неизвестен мъж, представящ се за полицейски служител. В телефонен разговор той я убедил да вземе участие в акция по залавяне на извършители на телефонни измами. На 9 октомври 2022 година 76-годишната жена предоставила сумата от 5000 лева на непознат, с когото се срещнала на улицата.

Малко след това близките на жената разбрали за случилото се и информирали органите на реда за измамата. В резултат от незабавно предприетите действия по разследване на случая, още същия ден бил задържан 70-годишен мъж, който изпълнявал ролята на куриер в извършеното престъпление. Той не е известен на органите на реда и не е осъждан.

Работата по разследването продължава под ръководството и надзора на Силистренската районна прокуратура. Изяснява се съпричастността на други лица към престъпната дейност.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук