Остри реплики, нападки и клевети прозвучаха в съдебната зала по време на разглеждането на мярката за неотклонение на Атанас Червенков - Райфъла. Адвокатът на бизнесмена Илиян Василев поиска отвод на двамата прокурори на делото Албена Иванова и Атанас Янков, както и на съдията докладчик Маркова. Той ги обвини в некомпетентност и пристрастност. Самият Червенков също поиска отвод на обвинителите.

 

„Подложен съм на нечувани и неистови репресии. Здравето ми е съсипано. Затварят ме в една килия с рецидивисти, които са в услуга на прокуратурата и лъжат безогледно, за да могат да ми повдигнат нови обвинения и да ме държат зад решетките. Не могат да продължават да ме държат в затвора на база на обвинения на рецидивисти с 50 присъди като Йордан Налбантов Жабата и Батмана”, коментира Райфъла пред съда.

Съпругата му Евелина Червенкова го последва с още по-емоционална реч. Тя нарече прокурорите „лъжливи и поръчкови”, и заяви , че се борят със зъби и нокти да очернят съпруга й.

„Той е перфектен баща, съпруг и бизнесмен. През 90-те години той сложи всички в малкия си джоб. Той е номер 1 и затова искат да го унищожат. Ние ще стигнем до Страсбург”, закани се тя.

Прокурорът Атанас Янков определи изказването й като водевил и цирк. Той също така отправи и упреци към съдебния състав, че е разрешил в залата да звучат обиди и клевети. Делото бе отложено за 21 декември, когато съдът ще реши дали да направи отвод на съдебния заседател, който бил далечен роднина на един от прокурорите по делото.БЛИЦ припомня, че на 25 ноември Райфъла извърши страшно зверство зад решетките на пловдивския затвор. Няколко дни по-късно - на 12 декември, Жигулито умря.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник и снимки: trafficnews.bg