Близо килограм и половина суха маса и 829 стръка марихуана са иззети при операция по противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, проведена на 25 август от  служители на сектор „Наркотици“ – СДВР.

На 25 август, в гр. Бухово, при акция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, полицейски служители на СДВР задържали баща и син, на 48 и 21 години.

При провеждането на процесуално-следствените действия в обособени помещения са открити две оранжерии за отглеждане на марихуана с 559 стръка растения.

След последвалите претърсвания в дома на задържаните са намерени и иззети още 270 растения, пликове с тревиста маса, пликче с прахообразно вещество и незаконно притежаван боен пистолет.

Резултатът от назначената експертна справка показал, че тревистата маса е марихуана с тегло 1400 грама, а веществото на прах - 4 грама кокаин.

След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура, двамата мъже са привлечени като обвиняеми по чл. 354 А и 354 В от НК.

Наложена им е мярка за неотклонение „Задържане под стража“ до 72 часа.