52-годишен мъж задържа нападател, който го заля с киселина малко след 18,00 часа снощи на бул. "Христо Смирненски" в кв. Лозенец. Въпреки силните болки, пострадалият хукнал и догонил агресора си.
Веднага след като непознат го настигнал и изпръскал със спринцовка, пострадалият хукнал след него. На помощ му се притекли и други граждани и извършителят бил настигнат и заловен. Пострадалият излизал от офиса на собствената си фирма, когато бил залят по врата от непознатия, а само бързата реакция на атакувания го спасила от това да се засегнат очите му. След като предал пленника на ченгетата, залятият с киселина отишъл в Пирогов, за да му се окаже помощ. За да се съберат доказателства, в болницата са иззети дрехите на нападнатия бизнесмен, като се наложило негови близки да му носят нови панталони.
Станалият жертва на посегателство мъж, заявил пред лекарите, че във вторник трябва да се яви на важно дело, но отказал да коментира дали е възможно нападението да е свързано със сплашването му като свидетел. /БЛИЦ