Жителка на английския град Ливърпул няколко месеца си мислеше, че децата й се оплакват от измислен от тях призрак, докато не разкри страшната му тайна, виждайки непознат мъж в дома си, пише „Дейли мейл”.

31-годишната самотна майка Лиа Маккоу се преместила да живее в нова къща заедно с трите си деца. Тя бързо се запознала с възрастната си съседка, помагала й в домакинството и често разговаряли през оградата.Малко след като семейството се преместило в новата къща, докато си играела на горния етаж, 9-годишната й дъщеря Роузи започнала да крещи за помощ. Когато я попитала какво става, малката Роузи заявила, че на прозореца е видяла призрак на мъж. Лиа погледнала през прозореца, но не видяла нищо.Няколко дни по-късно по-малката й дъщеря Моли също споделила, че е видяла призрачна фигура в къщата. „Убедих я, че си е измислила всичко. Но децата започнаха да се оплакват, че виждат призрак всеки ден. Стигна се дотам, че се страхуваха  да ходят до тоалетна на втория етаж”, споделя тя.Маккоу решила, че децата си съчиняват безсмислици заради възрастта. Тя прегледала форумите за възпитание на деца и решила, че това е нормално явление, което ще отмине с времето. Но хлапетата толкова много се страхували от зловещия мъж на горния етаж, че животът на семейството се превърнал в истински ад.  Няколко месеца по-късно, докато била сама в къщи, госпожа Маккоу усетила движение на горния етаж. Тя бързо позвънила на приятеля си и се качила на втория етаж, за да види какво се случва. Била доста изплашена, но се опитвала да се убеди, че призракът е само измислица на децата й.

Когато отворила вратата на спалнята си обаче, изтръпнала от ужас, забелязвайки мъж, които стои точно срещу нея. Непознатият я издърпал вътре, запушил й устата и й казал да не крещи. Тя обаче намерила сили, хвърлила се върху нападателя си, ударила го и се измъкнала от къщата.

Пристигналите на място  полицаи претърсили дома й, но не открили нищо. Две седмици след инцидента младата майка се събудила от вой на сирени. Оказало се, че полицаите са щурмували дома на съседката й и са задържали сина й – 29-годишния Питър Хорнби, който многократно влизал в дома й.


През юни 2019 г. му е повдигнато обвинение в кражба и нападение. Осъден е на 2,5 години затвор.

Въпреки че в крайна сметка се оказало, че призрак в къщата няма, госпожа Маккоу споделя, че децата й все още се страхуват да ходят сами до втория етаж.

Превод: БЛИЦ